مشخصات فنی گریتینگ
همانطور که در بخش معرفی گریتینگ توضیح داده شد؛ گریتینگ، حاصل اتصال و برخورد تسمه های باربر و رابط به صورت شبکه ای در یکدیگر می باشد.
به طور کلی سه نوع گریتینگ تولید می شود:
1. تسمه در تسمه
2. تسمه در نیم تسمه
3. تسمه در میلگرد (چهار پهلوی تابیده شده)
تسمه باربر
در طراحی و ساخت گریتینگ، همواره در دو سر دهانه ی بارگذاری یا ساپورت های مد نظر، نوع تسمه را مشخص می کنند. که به آن تسمه ی باربر می گویند و در نقشه های صنعتی آن را با نماد یک فلش دوسر مانند لوگوی بالای سایت، نمایش می دهند.
تمام بار وارده به گریتینگ بر روی تسمه های بابر می باشد. لذا انتخاب ضخامت، ارتفاع و طول تسمه ی باربر، بیشترین تاثیر را در مقاومت و استحکام گریتینگ می گذارد.
بدین شکل که با افزایش ضخامت و ارتفاع تسمه ی باربر میزان تحمل بار وارده به گریتینگ افزایش یافته و در مقابل با بلند شدن دهانه ی بارگذاری و به طبع آن طول تسمه ی باربر، مقدار مقاومت گریتینگ کاهش می یابد.
رابط گریتینگ (تسمه، نیم تسمه، میلگرد و یا چهارپهلو)
برای ایجاد شبکه های گریتینگ و تثبیت تسمه های باربر از رابط استفاده می کنند. رابط گریتینگ بار خاصی را تحمل نکرده و تنها شکل ظاهری گریتینگ را حفظ نموده و باعث شکل گیری چشمه ی گریتینگ می شود. البته هرچقدر طول رابط بیشتر شود، به علت افزایش تعداد تسمه های باربر، استحکام گریتنیگ بالا می رود
چشمه گریتینگ (مش بندی)
مشبندی یا چشمه گریتینگ که به فاصله ی بین تسمه های باربر و رابط می گویند، نیز در تحمل پذیری گریتینگ تاثیر دارد. همچنین باعث افزایش یا کاهش وزن گریتینگ می گردد.
هرچقدر فاصله ی بین تسمه های باربر کاهش یابد، در مقابل، وزن بیشتری را قابل تحمل بوده. البته فاصله ی رابط های گریتینگ در میزان استحکام، تاثیر زیادی ندارد و فقط بسته به نیاز و نوع رفت و آمد، آن را در نظر می گیرند.
به طور کلی، کارشناسان و مهندسین مشاور با تغییر آیتم های مختلف ذکر شده مانند ضخامت و ارتفاع تسمه های باربر، طول رابط و چشمه گریتینگ، بهینه ترین حالت را برای آن در نظر می گیرند.